Kyrgyzstán 2606Kč
V Bishkeku je potřeba jít na přepažku udělat check-in? Jsem to teď v appce vyplnil, ale vidím jen BP z Istanbulu a přitom mi to piše, že je check-in hotový na oba lety.
Jinak včera v Istanbulu na Sabine v Bosphorusu jsem byl mile překvapen. Natřískáno nebylo, červené víno se dalo pít, měli tam na výběr i teplé jidlo. Nějaká kuřata, smažený sýr nebo co, rýži, těstoviny, vegetariánská polévka, spousta zeleniny. Jen ten internet je tragédie.
stejná situace jako v almaty, nemají qr ctecky, proto nejlze provést online-checkin pres appku.
jinak zajimala by me ta esim ? kde jsi ji kupoval ? primo na manas v megacom ? hodne pouzivam airalo, ale to ze airalo v kz pouziva beeline a to ma tragicke pokrtyti hledam nejakou alternativu - O! / megacom. dekuji !
Já jsem příznivcem esim, ale jelikož byl (Airalo) jen 1 gb dat za 8$ a ja chtěl koukat na hokej, tak jsem na letišti využil klasickou sim Mega, 45gb za 7$ 😁
Já jsem právě tady a stejně jako jinde žádnou simku neřeším. Na nic ji nepotřebuju.
Jinak včera jsem navštívil Ala Archa. Nakonec jsem vzal soukromý transport, protože jsem si nebyl jistý možnostmi dopravy zpět a nechtěl jsem ztrácet čas přesuny. V 18 hod na parkovišti v Alplageru stálo ale několik taxíků a kluci posedávali na patníku přímo u vchodu. Tudíž to není problém
Jinak přiroda v parku je nádherná. Nešel jsem na profláklé trasy ale podél řeky. Po hodině chůze už jsem za další 4 hod potkal pouze 4 lidi ve dvou skupinách. Jinak jsem byl úplně sám. Paráda. Mám pocit, že můj řidič platil za vjezd do parku 700 somů.
Pinta Pub můžu taky vřele doporučit. Trávím tam každý večer. Není to sice úplně typická místní hospoda. Pivo stoji kolem 50 Kč. Mají jich 6-7 druhů. Jídlo jak co. Měl jsem křidélka za 150 Kč (vynikající) a žebírka za 200Kc. Tudíž kdo chce ušetřit a zazít spíš atmosféru místního normálního lokálu, pro toho to úplně nebude.Stejně tak doporučuji ubytováni v Art Hotelu. Moderní nový hotel. Vše na hodně vysoké úrovní. Jediná nevýhoda je, že je to 4 km do centra, konkrétně do Pinta Pubu. Mně to ale nevadí, protože chodím rád. Taxi po městě stojí ale pár šupů, takže se to dá řešit i tak.
GOBus funguje bez problémů. Jen je třeba dát si pozor na to, že trasa z letiště neni stejná jak na letiště.
Prosim vas v akej mene ste platili ubytovania na mieste? Na bookingu mi pri kazdej rezervacii pise toto:
Ubytovaniu zaplatíte v USD podľa výmenného kurzu platného v deň platby. Suma uvedená v EUR je iba orientačná...
Budem mat ale len miestnu menu pripade eura, takze v USD to zaplatit vediet nebudem :) ...
To je jen hláška z bookingu, můžete platit eury i somy. Já taky měla ceny v USD a platila somy. (Vzali by i eura, ptala jsem se.)
niemandos_1 napsal(a):Jinak včera jsem navštívil Ala Archa.
Nešel jsem na profláklé trasy ale podél řeky. Po hodině chůze už jsem za další 4 hod potkal pouze 4 lidi ve dvou skupinách. Jinak jsem byl úplně sám.
V pondělí jsem šel stejnou trasu, možná jsme se potkali.
Výhoda řeky je i ta, že se tam dá zchladit alkohol.
Potkal jsem jednoho mladíčka do pul pasu svlečeného 😀. Ještě jsem si říkal, že ho hřeje mládí, ale jestli jsi to byl ty, tak to byl ten dobře vychlazený chlast 😂.Foukalo a já šel v bundě a měl jsem i čepici, protože pražilo sluníčko a já zapomněl na ochranu holé hlavy. Kromě jeho a jedné rodinky jsem nikoho nepotkal dál od parkoviště. Šel jsem mezi 12hod-17:30 hod.Dal jsem 7,5 km a pak jsem to otočil. Pěkná procházka. Příště přijedu na delší dobu. Kyrgyzstán super.
Už sedím v Istanbulu v salonku a čekám na let do Vídně. Nějak to rychle uteklo. Snad se Pegasus zase s něčím podobným vytasí.
niemandos_1 napsal(a):Já jsem právě tady a stejně jako jinde žádnou simku neřeším. Na nic ji nepotřebuju.
Jinak včera jsem navštívil Ala Archa. Nakonec jsem vzal soukromý transport, protože jsem si nebyl jistý možnostmi dopravy zpět a nechtěl jsem ztrácet čas přesuny. V 18 hod na parkovišti v Alplageru stálo ale několik taxíků a kluci posedávali na patníku přímo u vchodu. Tudíž to není problém
Jinak přiroda v parku je nádherná. Nešel jsem na profláklé trasy ale podél řeky. Po hodině chůze už jsem za další 4 hod potkal pouze 4 lidi ve dvou skupinách. Jinak jsem byl úplně sám. Paráda. Mám pocit, že můj řidič platil za vjezd do parku 700 somů.
Pinta Pub můžu taky vřele doporučit. Trávím tam každý večer. Není to sice úplně typická místní hospoda. Pivo stoji kolem 50 Kč. Mají jich 6-7 druhů. Jídlo jak co. Měl jsem křidélka za 150 Kč (vynikající) a žebírka za 200Kc. Tudíž kdo chce ušetřit a zazít spíš atmosféru místního normálního lokálu, pro toho to úplně nebude.Stejně tak doporučuji ubytováni v Art Hotelu. Moderní nový hotel. Vše na hodně vysoké úrovní. Jediná nevýhoda je, že je to 4 km do centra, konkrétně do Pinta Pubu. Mně to ale nevadí, protože chodím rád. Taxi po městě stojí ale pár šupů, takže se to dá řešit i tak.
GOBus funguje bez problémů. Jen je třeba dát si pozor na to, že trasa z letiště neni stejná jak na letiště.
Jsem tu od neděle a v Ala Archa je fakt málo lidí i na hlavních trasách. Když jsi v parku v půl deváté, což bez problémů za hodinu stihneš. Nechápu, proč se pořád řeší, že je tady mnoho lidí na hlavních trasách, není to absolutně pravda. Dnes v Ysyk-Ata za prvních 5 hodin chůze ani noha. Jen koňské a hovězí.
Já jel do Ala Archa inDrive za 350 SOM před první bránu a pak za branou stopnul místního za 600. Rychlé a levné. Zpět bez problémů stopovat, druhé auto bez problémů. Tímto způsobem to dělám kamkoli. Ráno tam co nejrychleji a zpět už jsou tam i místní, kteří vás rádi vezmou.
Tak asi je rozdil, jestli tam jdeš o víkendu či svátek, nebo třeba jako ty brzo ráno. Většina turistů se na dovolené nechce honit. I já jsem v den, kdy jsem jel do Ala Archa v pul deváté teprve vstával a chystal se pomalu na snídani. V mém věku už si chci i odpočinout a ne se vrátit zhuntovaný. Raději si večer posedím déle v hospodě :-)). Jestli jsi dal ty nějaké 2 tis za cestu, já dal sice 5,5 tis za taxík, ale těch 900 Kč navíc mi za ten komfort a jistotu stálo. Přistě bych asi volil tvoji variantu, ale jak to vypadá jsem nevěděl a nechtěl jsem riskovat, že budu pul dne řešit transport. V 17:30 hod jsem viděl na stezce na Broken heard poměrně dost lidí. Asi nešli na Racek, protože to by nestihli. I na parkovišti a okolí bylo dost turistů, co tam nepřijeli jen piknikovat jako místní.
o tom, že je tam plno tu psal borec, co tam byl ve státní svátek. A ten nedošel ani k tomu srdci. Hádám, že drtivá většina lidí dojde max k vodopádu.
O té cestě podél řeky, že je využívána nejmilň, jsem se dočetl v jednom cestopisu, kde to pisateli poradil mistní horolezec.
Standa 009 napsal(a):Jak mi zrusili odlet v 8:20 a ja pak v te souvislosti menil komplet terminy, zmenil se mi i puvodni tarif Supereco na Light. Tedy mel bych prijit o 8kg prirucak. Zadal jsem reklamaci. Jeste v prubehu dne mi prisla odpoved a vratili mi zpet i ten 8kg prirucak. Je fajn vedet, ze nekde reklamace funguji svizne a proklientsky.
Asi záleží na koho natrafis, ja som tam aj písal aj volal a vždy to len domotali ale pôvodnú prirucnu nevrátili....
Ahoj jinap, gratuluji k dokončenému sedmiletému bobříku mlčení:) Bankomaty na letišti Bishkek jsou asi zpoplatněné, vybral jsem 3000som a strhli 3300som...
Mám pocit, že Kyrgyz bank na letišti je bez poplatku. Pak už jsem ji ale nikde neviděl a při druhém výběru jsem zaplatil 35 Kč. To myslím nikoho nezruinuje :-)
Standa 009 napsal(a):Jak mi zrusili odlet v 8:20 a ja pak v te souvislosti menil komplet terminy, zmenil se mi i puvodni tarif Supereco na Light. Tedy mel bych prijit o 8kg prirucak. Zadal jsem reklamaci. Jeste v prubehu dne mi prisla odpoved a vratili mi zpet i ten 8kg prirucak. Je fajn vedet, ze nekde reklamace funguji svizne a proklientsky.
To bude hodně individuální, žádal jsem o to samé a trvalo jim to přes kontaktní formulář cca týden.
Na druhou stranu, kvůli přebookování termínu jsem tam volal a přepojili mne okamžitě, neuvěřitelné. Vyřízeno hned.
Nám sa to zmeniť nepodarilo ale na odlete vo Viedni ani Istanbule nikto príručnu neriešil, mali sme veľké ruksaky a v pohode....